Årets vinnare


Vinnare 2020

ÅRETS BUTIK 2020

Med Känsla för ditt ego


Motivering:
Moderna och framåt. Alltid bra service och trevligt bemötande. Bästa stället!


Årets butik röstas fram av kunder och besökare och i år fick Frisörsalongen, med Känsla för ditt ego, flest röster.


Salongen ägs av Liselott Engström och Nellie Isaksson. Nellie är tillsammans med Emilia Svensson även fransstylist. Förutom detta är Emilia friskvårdsmassör. På salongen finns det även två trainee Wilma Johansson och Filippa Dahlberg.


Årets butik delas ut av Tingsryd handel, ordförande Christina Bengtsson

ÅRETS GRÖNA NÄRING 2020

HÄSTAK 


Motivering:
Med sitt långsiktiga och målmedvetna avelsarbete har de gjort stora avtryck inom hästaveln. Under 25 års framgångsrikt arbete med seminstation och tävlingsverksamhet har detta gjort att de blivit nominerade till fina priser och sålt flera framgångsrika hästar.


Anders och Christina Kjellson startade 1995 sin seminstation Hästak och då med en 4 årig Holsteinarhingst, Cortus 920, som under 20 år fick flera internationella segrar och placeringar. Idag är Hästak internationellt erkända och har kunder från hela Europa.


Årets gröna näring delas ut av LRF Tingsryds kommungrupp, Kent Algotsson, Linda Borglin och Gunilla Stenemo 

ÅRETS NÄTVERKARE 2020

122:an Lantliv & Design


Motivering:
Företagarna i 122:an Lantliv & Design är drivna och positiva representanter för den småländska småföretagarandan. Antalet kreativa företag har ökat stadigt sedan starten för 10 år sedan och man har förmågan att knyta till sig nya företag utan att se till kommungränser.

122:an Lantliv & Design symboliserar begreppet nätverkande. Man stöttar varandra, delar erfarenheter och får stort genomslag med en gemensam marknadsföring.

Vi Företagare vill med detta pris uppmärksamma och belöna företagen i 122:an Lantliv & Design för deras stora engagemang, deras vilja att samarbeta och deras insatser för att hålla landsbygden levande för boende och besökande.


122:an Lantliv & Design är ett samarbete mellan idag 24 kreativa och inspirerande företagare i området kring väg 120 och 122. Här erbjuds unikt hantverk, intressant konst, roliga loppisfynd, utvalda antikviteter, underbara miljöer, vackra trädgårdar samt god mat och fika. I år firar 122:an Lantliv & Design 10-årsjubileum. Se alla medlemmar och årets evenemang på www.122an.com


Årets nätverkare delas ut av Vi Företagare; Anne Sommer.

ÅRETS ELDSJÄL 2020

Henrik Nilsson - Älmeboda


Motivering:
Eldsjälar behövs som engagerat driver på för utveckling istället för avveckling.

I trakterna runt Älmeboda i allmänhet och Rävemåla i synnerhet är han en av dessa eldsjälar. Med engagemang i och för såväl byahus som friskola och utvecklingsbolag. Sommartid ser han dessutom till att hålla såväl människor som djur vid hembygdsgården i Rävemåla mätta och belåtna.

För detta och mycket annat är utses Henrik Nilsson till Årets Eldsjäl 2020


Henrik var drivande för att starta Älmeboda utvecklingsbolag, vilket bland annat har resulterat i uppstart av Rävemåla Friskola, inköp av fastighet med 12 lägenheter, vilket genererat flera nyinflyttade medborgare till Rävemåla och därmed Tingsryds Kommun. Henrik är engagerad i hembygdsgården i Rävemåla, med allt ifrån drift till våffelbak under sommaren, han ser även till att djuren i parken har det bra genom att stängsla och ge dem mat. Detta och flera andra initiativ från Henrik ger Tingsryd en levande landsbygd.


Årets eldsjäl är ett stipendium pris som delas ut av Smålandsposten; Anette Kling

ÅRETS OMSTÄLLNINGSFÖRETAG 2020

Korrö restaurang & café

Turistcenter i Småland AB


Motivering:
Företag inom restaurang, hotell och konferens är en av de mest drabbade branscherna under coronapandemin. Årets omställningsföretag har visat att ingenting är omöjligt. Trots tuffa tider har man genom kreativitet och nytänkande lyckats ställa om och utvecklat nya grepp och initiativ för att anpassa sin verksamhet på ett klokt sätt efter rådande omständigheter. Genom en stark entreprenörsanda har man vänt utmaning till utveckling vilket bådar gott inför att bygden under många fler år får njuta av allt det goda Korrö har att erbjuda.


Många är de besökare som varje år tar sig till Korrö för att njuta av god mat i fantastisk miljö. Här driver familjen Abrahamsson hotell, vandrarhem, konferenslokaler, café och en mycket uppskattad restaurang alldeles intill Ronnebyåns porlande vatten. På Korrö finns det mycket att se och uppleva.


Årets omställning dela ut av Almundsryds och Älmeboda sparbanksstiftelser och Sparbanken Eken; Lars Olsson

ÅRETS FÖRETAGARE 2020

Jessica Linder & Cecilia Linder Färmnell

Linders Aluminiumbåtar AB



Motivering:

Genom en stark lokal förankring, en unik produkt, ständig produktutveckling, väl genomarbetad marknadsföring och en otrolig tillväxt 2020 så har de återigen visat sig värdiga utmärkelsen.


Linders Aluminiumbåtar tilldelades även 1989 denna utmärkelse, då var det Jessica och Cecilias pappa Lars-Göran Linder som fick priset. Att det dröjt så länge som 31 år innan priset återerövrades visar på att kommunen har ett rikt och starkt näringsliv med många medtävlare som håller över tid och generationer. Linders är ett lysande exempel på detta.


Årets Företagare delas ut av Företagarna; Karin Nilsson

Som årets företagare i Tingsryd går man vidare till en regional final.